Jag kommer att sälja trädgårdsredskap och maskiner framförallt på denna webbplats. Vill man däremot köpa perenner så finns det bättre webbutiker på internet. Jag tycker att perenner och andra växter är fantastiskt. Jag är genuint intresserad av trädgård men ur ett affärsmässigt perspektiv så kan det vara en bra idé att begränsa sig. Många som har så kallade webbutiker, ser till att begränsa sin verksamhet till det som just dem är bra på.

I mitt fall är det faktiskt inte trädgårdsmaskiner, utan just IT och jag har inte möjlighet att driva ett eget växthus med lager. Jag jobbar med andra affärsmodeller och då får jag helt enkelt titta på andra lösningar och ett annat utbud än just blommor eller växter. Därför känner jag att jag vill inspirera andra i den här artikeln. Jag vill ge inspiration till att skapa och pyssla med de trägårdsredskap och verktyg som jag hoppas att man kommer att kunna köpa här.

Spaljéer och klängväxter

Många som precis köpt hus och ska göra i ordning en trädgård kanske funderar på att köpa spaljéer. Det är mycket populärt, framförallt för äldre och större villor. Gillar man retro eller en riktig antik stil så kan klängrosor längst husfasaden vara tilltalande. Min särbo hade hög vackra klängrosor på sitt 1800-tals stenhus i murriga jordfärger. Sedan hade hon blåa och rödspräckliga magnoliaträd runt om på den stora tomten. För att inte tala om de vackra perennerna som var hennes specialitet.

Just nu säljer Ewa Perzanowska, Actea pachypoda till ett väldigt fördelaktigt kampanjpris. Det kunde jag inte tacka nej till… men hon sålde även några ovanliga klängväxter. Min spalié som jag har på balkongen köpte jag hos Bauhaus. Den passar utmärkt för mina lite enklare behov, och nej jag har inte någon inglasad balkong. Jag köpte en De Walt skruvdragare, det viktigaste verktyget för detta projekt.

Plantera perenner

Klängrosor i all ära men jag är ett stort fan av perenner faktiskt. Jag tycker att det är enastående växter att plantera i trädgården när du vill ha något som är lite mindre präktigt än rosor. Rosor kan vara vackra också, men perennerna känns som de har en större variation och ibland också ett mer unikt utseende.

Man bör dela sina perenner efter något år, då det ökar livslängden hos plantorna. Även den glada amatören som har skaffat sitt första hus kommer att kunna dela upp sina perenner. Det är nämligen inte så jättesvårt. Det kanske låter komplicerat men det är det inte. Gör det med jämna mellanrum, visa kärlek till dina växter så känner de av det.

Detta är utmärkta växter att sätta som frö i dina rabatter. Perfekt när man har hus, eller en vanlig lägenhet för den delen också. Man kan faktiskt till och med höja livskvaliteten hos åldringar, om man köper växter åt dem. Tänk på det när du träffar din gamla mormor.

Ska du plantera blommor på din tomt så rekommenderar jag bra planteringsjord från Weibulls, en sekatör från Fiskars och om du har en grusgång med perenner vid sidan av. Ja, då kanske man bör överväga en jordfräs. Se till att köpa bra verktyg om du ska plantera i dina rabatter, vad det än nu kan tänkas vara. Verktyg är A och O, och det är faktiskt skillnad på verktyg och verktyg. Som mycket annat så får man vad man betalar för. Tänk på det, inte minst om du har köpt hus eller tomt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *