Att dra ut i det fria och låta naturen bli en del av din vardag är lite som att trycka på en magisk knapp. Den här knappen hjälper dig inte bara att röra på dig mer, utan också att må bättre både i kropp och själ. I det här inlägget tänker jag berätta om hur friluftsliv kan göra underverk för dig.

En Dosis Motion

Det klart bästa friluftslivoch att hänga i naturen är ju all rörelse man får. Det spelar ingen roll om du vandrar i skogen, cyklar längs en stig eller bara myser i trädgården – du rör på dig! Och vi vet ju alla att motion är toppen för hjärtat, musklerna och för att hålla sjukdomar på avstånd.

Mentalt Andrum

Naturen är som balsam för själen. Att bara vara ute, ta en paus från allt tjatter och stress, lyssna på vindens brus eller fåglarnas sång… det lugnar. Och i dagens samhälle, där allt går i 110, är sådana pauser guld värda.

Solens Gåva: Vitamin D

Solen är inte bara där för att ge oss fina solnedgångar. Lite sol på näsan hjälper kroppen att fixa fram D-vitamin, vilket är superviktigt för benen och immunförsvaret. Så att ta en lunchpromenad eller jobba en stund i trädgården under de ljusa timmarna gör mer än bara piggar upp.

Häng med Kompisar eller Familj

Naturen är den ultimata platsen för att bygga starkare band till dina nära. Att hitta på saker tillsammans utomhus, som att vandra, fiska eller bara fika under ett träd, ger fina minnen och stärker relationerna.

Trädgårdsmys

Låt oss inte glömma trädgårdsarbetet. Det är ju också friluftsliv! Att pyssla med växter och jord kan vara otroligt rogivande. Plus att du får chansen att skapa din egen lilla oas – och kanske till och med odla dina egna snacks!

Hjärngympa i det Gröna

Det finns forskning som pekar på att naturupplevelser kan göra oss smartare. Eller åtminstone hjälpa till med koncentrationen och lösa problem lite lättare. Den friska luften och den gröna miljön verkar liksom kicka igång hjärnan på ett positivt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *