Funderar du på att köpa nya trädgårdsmaskiner? Det kan vara en gräsklippare, en lövblås eller jordfräs till exempel. Varför inte också kolla på bra redskap när du ändå håller på och jagar prylar? Här kommer lite konkreta tips kring detta.

Bättre produkter

När man köper produkter av olika slag, oavsett om det är en trädgårdsmaskin, en teknisk komponent eller en vitvara, så är det alltid en bra idé att göra lite research. Vissa går bara in i första bästa butik och säger ”den här tar jag”. Det skulle jag vilja påstå är ett misstag. Risken finns är att du inte får det bästa tänkbara för pengarna vad gäller pris, kvalitet, design och funktion.

När man gör research kan till exempel jämföra priser, läsa recensioner och produkttest. Många bra produkttest finner du hos hemfakta.se. Det är ny uppstickare med många fantastiska prylar. Testen känns ärliga och inte partiska. Det är viktigt när man läser på nätet att man är källkritisk. När ett test känns ”köpt” så är allt fantastiskt min i verkligheten kanske prylarna är medelmåttiga. Jag tycker inte att Hemfakta känns riktigt så. Sedan är testerna lättbegripliga och genomförliga. Det rekommenderas!

Sedan är prisjämförelse något jag också alltid förespråkar! Prisjakt och Pricerunner hör till de största. Se till att få bästa tänkbara prylarna oavsett om du köper trädgårsmaskiner eller andra produkter. Jag förespråkar också e-handel eftersom att utbudet blir större och priserna många gånger lägre. Idag blomstrar e-handeln. Du ser väldigt ofta nedsatta priser på till exempl Black Friday och mellandagsrean. Passa på att köpa dina trädgårdsredskap då! Du kan spara tusenlappar bara på en gräsklippare!

Vad behöver du?

När man investerar i trädgårdsmaskiner, trädgårdsredskap eller andra saker i trädgården så landar man ofta i vad som behövs och vad man har råd med. Många gånger kan man faktiskt också hitta fina saker på loppis. Min särbo till exempel har hittat en väldigt fin gräsklippare från Stiga på loppis. Den var fullt fungerande och i fint skick. Visst, den var inte allra senaste modellen men den var inte heller jättegammal. För hennes behov passar den väldigt fint.

Du kanske vill kunna sitta och köra den för att det är bekvämare. Ja, då kanske det är en annan sorts gräsklippare som är intressant. Så det är också en kostnadsfråga för sådana gräsklippare går på minst 15 000 – 20 000 kr. Att satsa på modern teknik och trädgårdsmaskiner handlar också om att vara open minded. Till exempel robotgräsklippare utvecklas en hel del med tiden. De bästa modellerna kan gå runt objekt med kameror och göra andra häftiga saker.

Sedan gäller det att köpa saker som just du har behov av. Har du en stor trädgård som du behöver ta tag i. Ja, då kan det bli ganska dyrt om du ska ha allt top notch. Har du ett litet radhus med bara någon liten buske och en liten plätt. Då, kanske du inte behöver ha massa maskiner. Tänk ut vad du vill ha och vad du verkligen ha råd med så kommer du långt. Shoppa inte bara för shoppandets skull. Ha en genomtänkt och strukturerad plan. Det är mitt bästa tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *