Att arbeta i trädgården är inte bara en njutning för ögonen utan också för kroppen. Många tror att trädgårdsarbete bara handlar om att odla blommor eller grönsaker, men det är faktiskt en fysiskt krävande aktivitet som inte bara bränner kalorier utan också tränar olika muskelgrupper. För att göra trädgårdsarbetet både effektivt och bekvämt krävs det rätt kläder.

Kläder som skyddar och underlättar

För att maximera trädgårdsupplevelsen är det viktigt att klä sig rätt. En bekväm och funktionell trädgårdsoutfit bör inkludera:

1. Långärmad tröja och långbyxor: Skydda huden från solens strålar och undvik repor från grenar eller taggar. Dessutom minskar detta risken för insektsbett.

2. Hat eller keps: Ge huvudet skugga och skydd mot överhängande grenar. Det är även ett bra sätt att undvika solsting under varma dagar.

3. Trädgårdshandskar: Skydda händerna mot jord, taggar och skarpa verktyg. Detta minskar risken för skärsår och hudirritation.

4. Stödjande skor: Eftersom trädgårdsarbete ofta innebär att stå länge och röra sig runt, är det viktigt med bekväma och stödjande skor.

Trädgårdsjobb är inte bara grön terapi för själen, det är rena rama gympasset! Tänk dig, det handlar inte bara om att mysa med blommor eller jaga efter den perfekta tomaten. Nej, här snackar vi full-on workout som får svetten att lacka och musklerna att jobba. Och för att inte tala om kläder – rätt stass gör allt så mycket lättare.

Kläder som både skyddar och stylar

För att maxa trädgårdsmomentet behöver du klä dig smart. En perfekt trädgårdslook inkluderar:

 1. Långärmat och långbyxor: Skydd mot solen och skrapsår från buskiga buskar. Plus, hejdå myggbett!
 2. Hatt eller keps: Skydda luvan från solen och undvik ovälkomna kvistar i ansiktet.
 3. Trädgårdshandskar: Rädda dina händer från jord, stickor och allt som kan skava.
 4. Stabila skor: Eftersom du rör dig mycket och står en del, satsa på skor som håller både stil och steg.

Träningspass disguised as trädgårdsarbete

Att dona i trädgården är inte bara chill, det är rena rama träningspasset. Grävning, krattning och plantering är som ett gympass i det fria. Tänk dig, upp till 400 kalorier kan ryka på en timme!

Alla muskler får jobba

Allt du gör i trädgården ger dina muskler en rejäl omgång. Gräver du? Armarna och ryggen får en match. Krattar? Dags för core-träning. Och du, att släpa på jordsäckar är som att köra ett pass med fria vikter.

Nu till kläderna som gör jobbet skönare (och snyggare):

 1. Smutsavvisande är grejen: Välj material som håller sig snyggt längre. Bomullsblandningar eller syntet är king.
 2. Lager på lager: Svenskt väder, alltså. Förbered dig med kläder som är lätta att ta av och på.
 3. Vattentätt och vindtätt: För de där dagarna när vädret bestämmer sig för att vara drama queen.
 4. Stretchbyxor för vinst: Du vill kunna röra dig utan hinder när du är mitt i ett gräv.
 5. Skydda skallen: En solhatt eller keps är inte bara stiligt, det håller dig också sval och skyddad.
 6. Budget-smart: Du behöver inte spräcka plånboken för att hitta bra grejer. Håll ögonen öppna för prisvärda fynd.
 7. Underkläder som håller stilen (och allt på plats): Glöm inte bort baslagret. Bekväma underkläder som andas och inte skaver är guld värda.Här finner du kalsonger 0ch trosor för kvinnor

Så, nästa gång du tar på dig trädgårdshandskarna, kom ihåg att du inte bara fixar i rabatten – du fixar till en helkroppsträning. Och med rätt kläder? Ja, då är du inte bara redo att möta naturens utmaningar, du ser bra ut medan du gör det också. Trädgården är ditt gym – rocka det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *