Vårblommor som hälsar säsongen välkommen Krokusar och Snödroppar: De är som små vårharbingrar. Med sina färgglada blad bryter de igenom det sista av vinterns grepp och sprider glädje.

Tulpaner: Inget ropar ”vår!” lika högt som ett fält av tulpaner. Deras färgsprakande blommor finns i otaliga varianter och sätter en lekfull prägel på trädgården.

Vitsippor: Dessa älskade vårblommor breder ut sina vita kappor under trädens ännu sovande grenar, och skapar en drömlik värld av mjukhet och poesi. Primulor: Små men starka, primulor lyser upp med sina intensiva färger och tåliga natur. De är utmärkta för att pigga upp både rabatter och krukor med sina livfulla nyanser.

Kom igång med vårförberedelserna fixa i rabatten:

Innan du välkomnar nya växter, se till att rabatten är i toppskick. Rensa bort gammalt lövverk och ogräs, och berika jorden med kompost för en näringsboost. Trimma med en grästimmer för fina rabatter.

Tidiga Grönsaker: Varför inte komplettera blomsterprakten med lite nytta? Sallad, spenat och ärter kan planteras tidigt och ger både skönhet och smak till din trädgård.

Planera Mera: Ta en stund att drömma och planera. Hur vill du att din trädgård ska se ut? Vilka färger och höjdskillnader önskar du? En genomtänkt plan hjälper dig skapa en trädgård som är både vacker och harmonisk.

Våren är din chans att återigen förvandla trädgården till en levande tavla av blommor och grönska. Med lite planering och förberedelse kan du skapa ett blomstrande paradis som bjuder in till avkoppling och njutning genom hela säsongen. Ta fram trädgårdsredskapen, välj ut dina favoritblommor och låt arbetet i trädgården bli startskottet för en underbar vår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *