Många drömmer om en bil, en båt, ett hus och ett hem. Många drömmer om att flytta ut på landet eller skaffa en egen trädgård. Man är intresserad av olika saker här i livet, men för många kommer trädgårdsintresset med åldern. Fina trädgårdar är inte gratis. Har du svårt att realisera dina drömmar kan du låna pengar snabbt och enkelt.

Handla till trädgården

På denna webbplats (snart), hos Plantagen och i andra nätbutiker kan man handla saker till sin trädgård. För den som har begränsad ekonomi, så rekommenderar jag att man kollar in prisjämförelse och aktuella kampanjer

Några tips:

  • Trädgårdsmöbler
  • Trädgårdsredskap
  • Växthus
  • Premium jord
  • Spaljéer

Du kommer att kunna köpa trädgårdsmöblerna och trädgårdsredskapen i den här webbhoppen. Premiumjord kan man köpa hos Plantagen. Vad just du vill ha i din trädgård kanske inte är vad någon annan vill ha i sin trädgård. Handla saker som du gillar, har råd med och har plats för. Smaken är som baken och tur är väl det.

Du bör jämföra trädgårdsprodukter t.ex. genom prisjakt men också jämföra lån om du behöver låna pengar. Det är bra att jämföra lånen och villkor men också välja en låneförmedlare som är seriös. Huruvida du behöver låna pengar eller inte, är som sagt en fråga om förutsättningar. Du som ska bygga ett växthus kan både behöva bygglån och ett ekonomiskt tillskott om du inte har mycket kapital.

Prismedvetenhet

Hur man är vrider och vänder på det, så kan kostnader för en trädgård bli extremt höga. Både idag och i det förflutna har du funnits trädgårdar till historiska kungar och regeringsledare. Det har funnits gigantiska trädgårdar och små specialträdgårdar. Yta har inte nödvändigtvis med kostnad att göra heller.

Det du kan göra är att:

  1. Spara pengar
  2. Låna pengar

Välj att göra det rätta. Det behöver inte nödvändigtvis vara fel att ta ett privatlån till din trädgård men tänk då på att ta ett lån med låga räntor som möjligt. Jämför och hitta det bästa långivarna och de bästa lånen. Växthus är framförallt något som bli dyrt, dyrare än vad många förväntar sig i början. Framförallt krävs nogrann plannering. Många hemmasnickare gör för små utrymme och för små ingångar. Man vill t.ex. kunna komma in med en skottkärra många gånger. Tak och väggar är något många andra nybörjare underskattar behovet av. Sedan finns en uppsjö av olika material, tillbehör och olika slags utrustning till ett växthus. Du vill inte göra fel och i ett senare skede behöva bygga om från scratch. Så plannera ordentligt för att inte åka på onödiga kostnader.

Sedan kostar saker och ting som finns utomhus i trädgården också. Alla kanske inte vill ha en fontän i graverad marmor men även billigare trädgårdsutrustning kan bli ganska dyrt om du har en större yta. Det kan behövas ganska många saker som t.ex. gräsklippare, vattenspridare, jordfräs och en hel del andra saker. Har du flyttat ut från stan eller bytt lägenheten mot en villa? Då skulle jag rekommendera ett privatlån om du har en ordnad ekonomi och inte är höginkomsttagare.